sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Arjessa meditointi


Kauppojen hyllyt ovat pullollaan oppaita ja cd-levyjä meditoinnista. Loppujen lopuksi arkielämässä meditointi on erittäin yksinkertaista ja sitä voi tehdä esim. kotitöitä tekemällä. Et siis tarvitse kallista divaania sitä varten, kasapäin romppuja ja kirjoja, etukäteen laadittua meditointisuunnitelmaa mihin kellonaikaan ja kuinka kauan meditoisit...yksinkertaisesti vain teet sitä koko ajan.

Voit aloittaa esim. perunakuorimismeditaatiolla
Tässä helpot ohjeet aloittelijalle:


1. Aseta aikomus - aion tänään keittää perunoita perheelleni/itselleni ruoaksi
2. Ota esille vanha sanomalehti, asettele se rauhallisesti keittiön pesualtaaseen perunankuoria varten
3. Ota perunat kaapista, kuorimaveitsi ja astia, johon asetat kuoritut perunat 
4. Hengitä syvään. Tarkkaile hengitystäsi meditaation aikana, jos huomaat pidättäväsi sitä tai hengittäväsi vain keuhkojen yläosalla - palaa normaaliin rytmiin
5. Ota ensimmäinen peruna käteesi, tarkkaile sen kuorta ja muotoa, aisti se
6. Aloita kuoriminen, keskitä kaikki huomiosi perunaan, sen olemukseen ja kuorimiseen, jos ajatuksesi lähtevät harhailemaan, palauta ne takaisin perunaan ja tähän hetkeen
7. Laita kuorittu peruna hellästi kylmään veteen, ja ota uusi peruna
8. Voit lisätä meditaation tehoa antamalla sydämesi laajentua rakastamaan kuorimaasi perunaa, luontoa, maailmankaikkeutta. Tunne, miten lämpö ja kiitollisuus täyttää sydämesi.
9. Olet nyt siinä juuri oikeassa paikassa, oikeaan aikaan, pieni piste maailmankaikkeudessa
10. Ulkopuolelta tulevat äänet eivät häiritse sinua. Saatat kuulla lasten ääniä pihalta, naapuri kuuluu tulevan töistä, keittiön kello tikittää. Ne vain auttavat sinua menemään yhä syvemmälle LÄSNÄOLEMISEN hetkeen.


Kun perunat on kuorittu, saatat huomata miten suhtaudut kaikkeen suuremmalla rakkaudella ja hellydellä, kuin aikaisemmin.


Voit laajentaa meditoimistasi muidenkin kotitöiden suorittamiseen; imurointiin, astioiden käsin tiskaamiseen, astianpesukoneen tyhjentämiseen ja täyttämiseen, pyykinpesuun, narulle ripustamiseen jne. 
Elämäsi on täynnä mahdollisuuksia, sinun ei tarvitse enää varata aikaa meditoimiseen erikseen ja stressaantua siitä, jos sitä ei ole. Nyt sitä on!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti