sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Valmentajan vinkit: tasapainoa elämään!

Lainaus Kuntoplus lehdestä, 
lähde Kirsi Saukkola, www.kirsiconsulting.com


1. Tee vahvuusbongaus eli kartoita vahtuutesi
Löydä vahvuutesi kysymällä itseltäsi: Mitä tehdessäsi koet itsesi energiseksi? Mitä asioita teet mielelläsi eivät ne päädy stressaamaan "to do" listalle? Mistä olet saanut itsellesi merkityksellistä myönteistä palautetta? Kun löydät piilevätkin vahvuutesi, voit toteuttaa niitä elämässäsi ja saada lisää myönteisiä kokemuksia.


2. Luo itsestäsi uusi, myönteisempi tarina
Rakenna itsellesi uusi ja myönteisempi tarina itsestäsi joko yksin tai terapeutin kanssa. Jos olet esimerkiksi pitänyt itseäsi lihavana ja epäliikunnallisena, tai jos ympäristösi pitää yllä tällaista tarinaa, luo itsestäsi uusi tarina terveenä ja naisellisena naisena, joka pitää hyvää huolta itsestään. Vältä tarinaa luodessasi negatiivisia ilmauksia.


3. Kirjoita kiitollisuuspäiväkirjaa joka päivä
Kiitollisuudella on lähes ihmeitä tekevä voima. Kun huomaat elämässäsi olevat hyvät asiat, niitä tulee lisää. Hanki kaunis vihko ja tee siitä kiitollisuuspäiväkirjasi, johon kirjoitat joka päivä vähintään viisi asiaa, joista voit olla kiitollinen. Yritä löytää asioita, jotka antavat tunteen siitä, että elämäsi on hyvää ja elämisen arvoista.


Kiitos Kirsi tästä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti