sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Henkinen ego ja henkinen kehittyminen

http://harmoniahuone.com/artikkelit_3.html

Sari McGlinn on kirjoittanut Henkisen kasvun helmet- palstaa Sielun peili lehdessä vuodesta 2009.

Tämä artikkeli julkaistu Sielunpeili lehdessä nro 5 vuonna 2011
Henkisen kasvun helmet- palsta, Sari McGlinn


Henkinen ego ja henkinen kehittyminen

 
Ego on meille kaikille tuttu ja usein ajattelemmekin kuinka tiedämme miten ego toimii ja yleisesti koetaan, että itsellä on aika pieni ego.

Nyt on ajankohtaista kohdata ja huomioida, miten piilotetusti sinun egosi toimii. Kun ego saa toimia ilman, että ihminen itse tiedostaa sen toimintamenetelmiä, ihminen pysyy elämässään erillisyydessä ja jää tiettyyn henkisen kehittymisen pysähtyneeseen tilaan, josta pääsee etenemään vasta egon toiminnan tiedostamisen ja muuntamisen kautta.

Ego ruokkii ja tuo pelkopohjaisia tunteita ja ajatuksia, jotka pitävät ihmisen erillisyydessä. Esimerkkinä kaikki sellaiset tunteet, joissa ihminen kokee syyllisyyttä, mitättömyyttä, tärkeyttä, ylemmyyttä ym. tai kokee olevansa loukattu, yliajettu, mitätöity, hyljätty, yksinäinen ym. nämä kaikki, vain muutamia mainitakseni, ovat egon luomia tunnetiloja.

Kaikki tunteet ja ajatukset tulevat kahdesta paikasta; ykseydestä tai erillisyydestä. Ykseydestä tulevat pyyteetön ja ehdoton rakkaus, hyväksyntä, samanvertaisuus, kiitollisuus, ilo, onnellisuus, rauha. Erillisyydestä tulevat kaikki ne tunteet, joihin liittyy erillisyyttä ylläpitäviä ominaisuuksia, ego tai pelkoja. Ego ruokkii ja ylläpitää kaikkia tunteita joihin liittyy pelko.

Ihminen kokee rakkautta sekä egosta että ykseydestä käsin.
Egoon kiinnittynyt rakkauden tunteminen sisältää aina jonkinlaista ehdollistamista. Rakkautta pyydetään, annetaan ja vastaanotetaan tarpeesta tai odotuksista käsin. Itsekkyyden tunne on rakkaudettomuutta itseään kohtaan. Huomioi, että sanana itserakkaus on täysin nurinkurisessa käytössä, nimihän kertoo itse rakkaudesta eikä egon rakkaudesta.

On hyvä tarkastella, miten koet rakkautta ja onko siinä minkä verran egon ehdollistamista mukana. Ego ehdollistaa samat rakastamisen tavat, joissa sinä itse toimit myös rakkaudettomasti itseäsi kohtaan. Näin löydät ja tiedostat ne kohdat, joissa rakkautesi on vielä itsesi ulkopuolella.

Tunteiden huomioiminen

 
Ystäväni sanoi minulle lauseen, joka tallentui sydämeeni ja jota olen viljellyt sen jälkeen eteenpäin. Hän sanoi, että kaikki tunteet ovat pyhiä. Ihminen ei tunne mitään tunnetta turhaan, sillä kaikki tunteet näyttävät tien, jota pitkin kulkea kohtaamaan sitä aluetta itsessään, joka vielä on oman rakkautesi ulkopuolella.

Kaikki tunteet kertovat omaa viestiään. Jos koet ärsyyntynyttä oloa, se on viesti siitä, että toimit sieluasi ja rakkauttasi vastaan. Huomioi silloin mitä olet juuri tehnyt tai ajatellut ja sitä kautta saat tiedon, miten mieli tai tunteet egon ohjaamina haluavat miellyttää, saada hyväksyntää tai muuta vastaavaa joka on vastakkaista kuin mitä rakkautesi todellisuudessa haluaa tapahtuvan.

Henkinen ego

 
Meillä on ego jossa on helposti tiedostettavia ja kohdattavia asioita ja niiden kohtaamisen kautta egon päällimmäiset kerrokset vapautuvat ja esille alkaa tulla ihmisen henkinen ego, jossa olevat asiat ovat vielä hyvin piiloutuneina. Henkisen egon alle kätkeytyy paljon varjoenergiaa, joka sisältää ihmisen vielä kohtaamattomia rakkaudettomuuden alueita omassa kokonaisuudessaan.

Kiireisyys ja suorittaminen ovat selkeimpiä henkisen egon ominaisuuksista, jotka pitävät ihmisen erillään hänen tunteiden kuulemisestaan ja aistimisestaan. Kiire tuottaa paljon ajatusvirtaa, joka toimii salakavalana tukkeena kuulla oman sielunsa viestit. Kiire on isoimpia hidasteita rakkauden edessä. Suorittaminen on mekaanista toimintaa jota ohjaa egon tarve tuntea itsensä tärkeäksi.

Henkisen egon kautta elävillä ihmisillä on rakennelma uskomuksia, määritelmiä ja rajoituksia, minkälainen kuuluu olla, että on henkinen ihminen. Silloin on jatkuva yritys päällä, että eläisi tämän rajoitetun mallin mukaan ja samalla yrittää sulkea kaikki kielteiset tunteet pois. Tunteiden esillenousemista pidätellään. Mieli on meluisa ja tätä hiljennetään meditoimalla ja jätetään omien tunteiden kohtaaminen sivuun koska kuvitellaan että ne on jo kohdattu. Usein tunteiden kohtaaminen kulkee usean kerrostuman kautta, joten samat asiat palaavat takaisin niin monta kertaa kuin siellä vielä kohdattavaa on.

Intuition, rakkauden ja sielun viestit sekoittuvat herkästi henkisen egon viesteihin, koska ihminen ei ole tietoinen viestien erottelusta. Rituaalit ovat vahvassa roolissa. Niiden kautta toimitaan usein ulkoisesti koska koska sydämen rakkauden kuunteleminen on vähäistä. Rituaalit vähenevät rakkauden laajentumisen myötä. Kokee tärkeyden tunnetta, vertailee ja arvostelee itseään ja muita. Kokee olevansa parempikuin muut, jotka eivät ole 'henkisiä'. Alkoholia ei käytetä, koska se voisi nostaa käsitettelmättömiä asioita esille. Siihne liittyy myös ajatus että 'puhtaasti' elävä ei käytä alkoholia. On tarve puhdistaa kehoaan sekä syödä mahdollisimman puhdasta ruokaa.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä, hyvin lyhyesti esille tuotuna. Jos niiden lukeminen herättää tunteita, on hyvä kohdata ne tunteet ja kuunnella mitä ne tahtovat kertoa.

Kaikista henkisin tehtävä on riisua henkinen ego kohtaamalla kaikki tunteensa. Egon vaikutuksen vähentyminen tuo mieleen lisää hiljaisuutta ja rauhallisuutta. Se tekee olon selkeäksi. Henkisestä egosta luopunut on hyvin sinut itsensä kanssa, tunnistaa omat tunteensa ja sen, mistä ne tulevat. Hän on läsnä ja tietoinen itsestään ilman arvostelua tai arvoottamista. Hän on tunnistanut oman voimansa ja ottanut vastuun siinä olemisessa. Näin hän on suora, totuudellinen, rakastava ja nöyrä. Sisällään hän kokee edelleen monenlaisia tunteita, hyväksyen ne. Hän kokee vapautta sisällään joka näkyy hänestä myös ulospäin vapautena ja ilona.

Henkisen egon kohtaaminen

 
1. Huomioi ja tule tietoiseksi minkälaisia tunteita ja ajatuksia sisimmässäsi kulloinkin kulkee.

2. Huomioi mistä kukin tunne tai ajatus tulee. Tuleeko se rakkaudesta vai egosta? Sielusi tietää aina ison kokonaisuuden ja syyn, miksi koet kutakin tunnetta ja mikä oppiaine niissä on.

3. Ota asia esille sisimmässäsi ja ilmoita kokonaisuudellesi että olet valmis kohtaamaan asian ja tuomaan sen täysin esille tietoisuuteesi.

4. Ole läsnä tuntemuksillesi, ajatuksillesi ja kaikelle mitä sinussa herää. Jos ajatuksesi meinaa helposti karata ajattelemaan muita ajatuksia, se on merkki siitä, että olet nyt ison asian kohtaamisen edessä, jonka kautta tulee runsaasti rakkautta takaisin sinuun.

5. Kohtaa tunteesi, hyväksy tapahtuneet ja tuo tunteesi takaisin sisimpääsi, antaen niiden sulautua rakkauteesi. Ole hellä ja rakastava itseäsi kohtaan.

Kaikki kohtaamattomat, tiedostamattomat asiasi ovat kuin magneetteja kutsuen luokseen tapahtumia, jotka tuovat sinut tietoiseksi niiden olemassaolosta. Ne ovat pieniä palasia omaa rakkautesi valoa, joka on jäänyt rakkautesi ulkopuolelle jo useita elämiä sitten. Kohtaamalla ne hyväksyvästi ja anteeksiantaen, tuot nämä palaset takaisin rakkautesi valoon ja se tekee sinut kokonaisemmaksi omassa rakkaudessasi.

Egon vapauttamisen ajankohtaisuus
Olet ehkä kuullut vuodesta 2012 ja sen merkityksestä ihmisen henkisessä kehittymisessä. Useissa julkaisuissa on puhuttu, miten silloin tulee jonkinlainen romahdus jossa ihmiset valitsevat, siirtyvätkö he 'ylös' vai jäävät tänne.

Tämä ylös siirtyminen on egosta luopumisen hetki, jolloin ihminen kääntyy sisäänpäin luopuen egostaan ja samalla antautuen kokonaan rakkaudelleen. Silloin ihminen kokee sisältä käsin putoamisen tyhjyyteen ja palaa jälleen ulkokautta takaisin kehoonsa. Keho tuntuu kuin uudelta, tyhjältä (ego täytti siitä suuren osan) ja ympärillä oleva maailma tuntuu uudelta, koska sitä katsoo ja kokee uudesta tilasta, egottomuudesta käsin. Tämä iso egosta luomisen tapahtuma tulee muuttamaan maailman yhteisestä rakkaudesta käsin toimivaksi, jossa kaikki ovat tasavertaisia ja kaikkea ohjaa rakkaus vailla mitään ehtoja. Näin alkaa uuden rakkauden aika.

Atlantiksen romahtaminen johtui pitkälti siitä, että siellä valittiin loppuaikana korkeassa tietoisuudessa oleminen ja suljettiin rakkauden virta ihmisten sydämiin. Näin henkinen ego jäi toimimaan ja sisäinen romahdus ykseyteen tapahtumatta. Nyt voimme toimia toisin ja valita rakkauden sisimpäämme.

Näen onnellisen tulevaisuutesi, näen rakkautesi, tunnen rakkautesi, uskon sinuun.
Olet rakkaus

Rakastavin terveisin
Sari McGlinn
www.harmoniahuone.com
www.somsola.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti